Всичко за сестра ми! Веселин и Деница Плачкови с вълнуващ разказ за семейството и изпитанията

10 часа оперирали сестрата на актьора заради тумор в мозъка

Актьорът Веселин Плачков и сестра му Деница гостуваха в предаването "Преди обед". Поводът за визитата им бе успешната битка на 28-годишната плевенчанка с тумор в мозъка.

Преди година Деница се прибрала от Англия и едното й око стояло накриво. Разменяли си смешки по темата, след което очен лекар се усъмнил. Провели тестове и се стигнало до ЯМР, след който се видял огромен тумор в мозъка.

"В първия момент не осъзнаваш. Светът започна да вибрира по друг начин. За 10 минути отвън направихме план с доктора как да скрием новината. Реших, ако трябва някой да й го казва, ще го направя аз. В този момент не знаеха дали е злокачествен или доброкачествен. Не исках да й казвам предварително", разказа Веско Плачков.

"Много мой близък човек ме посъветва да се доверя на българското здравеопазване, а не да ходим в чужбина, както много хора правят. Реших да оставя работата в ръцете на едни доктори, без никой в семейството ни да знае за какво става въпрос", допълни актьорът.

"Имах чувството, че бях в някакъв филм. Той много ме пазеше. Идвайки в София, не знаех какво се случва. Каза ми, че трябва да ме прегледат рутинно и евентуално може да се наложи малка операция. Успя да заблуди всички. В началото изключихме варианта с множествена склероза и бях спокойна. До последно не знаех какво става.", разказа Деница.

"Ако се окажеше злокачествен, даваха й 2-3 месеца живот. Това щеше да стане ясно в първите два часа. Слава Богу, близо 10 часа д-р Красимир Минкин и д-р Емануил Найденов я оперираха, а аз обикалях, бях полудял. Д-р Минкин ми се обади накрая и каза, че всичко е окей. После я видях в интензивното. На втория ден я изправих на крака.", върна лентата артистът, изиграл "Дякон Левски".

"Когато излязох от упойка, започнаха да ме карат да се движа. Имало е опасност да остана парализирана в лявата си част. През цялото време съм се заливала от смях по време на операцията. Докторите ме питаха какво съм сънувала. Няма да забравя как Веско дойде да ме види. В 24,00 часа прекоси цяла София, за да ми донесе вазелин, понеже ми бяха пресъхнали устните", разказа Деница. "Всичко това ме промени много. До този момент ме интересуваха само повърхностни неща. Дадох си сметка, че не съм живяла пълноценно. Сега съм по-спокойна. Прекарвам повече време със семейството и приятели, просто гледам да си създавам спомени. Вчера минах на ЯМР и всичко е наред. Няма следи вече", допълни сестрата на актьора.

Веселин Плачков разказа и за свой познат, който също имал тумор, но не искал дa се оперира, защото всеки ден се мотивирал да си свърши работата и да оценява важните моменти.