Специалисти дискутираха по проблемите с наркотиците в Плевен

Сред темите бяха употребата на канабис, новите наркотици и ролята на родителите за контрол

На 21 януари в Плевен се проведе надграждащо обучение "Повишаване капацитета на инспекторите от Детска педагогическа стая в районните управление на ОД на МВР – Плевен и здравните кадри от системата на общинските училища за превенция на употребата на наркотични вещества. Организатор на мероприятието е Общински съвет по наркотичнивещества – Плевен и Превантивно-информационен център по зависимости – Плевен.

Обучението е подкрепено от Министерство на здравеопазването в рамките на „Програма за превенция на употребата на наркотични вещества на местно ниво, 2015“.

Темите са презентирани от доц.д-р Мая Стоименова – Попова, психиатър , ръководител на катедра „Психиатрия и медицинска психология“ МУ – Плевен, д-р Петранка Чумпалова – асистент в катедра „Психиатрия и медицинска психология“ МУ – Плевен, Валентин Минков – психолог към Превантивно-информационен център по зависимости – Плевен. Акцент в Програма бе „За и против легализирането на марихуаната – вреди и ползи“.

Дискусията бе за употребата на канабис, новите наркотици и нови предизвикателства, ролята на родителите за контрол. Това информираха от пресцентъра на МВР.