Пет дами от Плевен взеха участие в Третата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново

На събитието присъстваха над 170 дами от областните структури в цялата страна

Пет дами от Плевен взеха участие в Третата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново, която се проведе от 22 до 24 януари 2016 г. На събитието присъстваха над 170 дами от областните структури в цялата страна. Плевенската областна структура бе представена от Диана Данова, член на НИС на Жени ГЕРБ, Даниела Гонкова, областен клубен ръководител и членовете на плевенската организация Йонита Иванова, Евгения Станева и Теодора Петрова.

Темата на форума бе „Политика. Управление. Сигурност на живот“. Той се проведе в два модула – „Политика и коалиционни взаимоотношения“ и „Управление и развитие на основни секторни политики“. Академията бе организирана съвместно с фондация „Конрад Аденауер“.

Третата политическа академия на Жени ГЕРБ бе открита от председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, председателя на ЖГЕРБ и народен представител Ирена Соколова, областния координатор на ГЕРБ-Велико Търново и кмет на града Даниел Панов.

„Ние съумяхме да се съхраним от вътрешни напрежения, каквито наблюдаваме в другите партии. Ние ще издържим на всеки един натиск, защото сме обединени, имаме силен лидер и в структурите ни има многообразие от професионалисти. ГЕРБ успя да преобрази страната ни и да даде сигурност на българските граждани.”, категоричен бе г-н Цветанов по време на откриването на форума.

Лектори на академията бяха министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, заместник- председателят на 43-тото Народно събрание Димитър Главчев. Активно участие взеха и антропологът Харалан Александров, политологът Антоний Гълъбов, Георги Марков,бивш конституционен съдия, както и проф. Николай Овчаров.

Изненада за всички присъстващи бе включването на Министър-председателя Бойко Борисов във форума в събота вечер.

„В настоящата ситуация в България Политическа Партия ГЕРБ е истинският балансьор на политическата сцена, тъй като водим диалог с всички.”, заяви пред присъстващите той. По време Третата политическа академия на Жени ГЕРБ заедно с него присъстващите дами обсъдиха теми от основните секторни политики на правителството, както и коалиционните взаимоотношения с други партии. „Добрата работа и постиженията на кабинета до момента са факт, а успешните ни резултати продължават и през новата година, като към 20.01.2016 г. събраните приходи са с 20 млн. лева повече от същия период за 2015 г. Кога щяхме да постигнем това, ако бяхме тръгнали по пътя, който си избраха някои от коалиционните ни партньори? Как щяхме да дадем пари на пенсионерите за Коледа и Великден? Как Москов щеше да работи по реформата в системата на здравеопазването и заедно да пускаме в експлоатация нова апаратура в болниците? „, попита премиерът. „Състоянието на много от секторите се подобрява, защото Политическа Партия ГЕРБ подкрепя и осъществява ползотворни политики, сред положителните ефекти от които са отключването на еврофондовете и подобряването на събираемостта. Ако бяхме решили да има предсрочни избори, което незаслужено ни се приписва като намерение, нищо няма да се промени. Следва служебно правителство, после избори, кабинет не може да се състави самостоятелно, защото резултатите ще са почти същите. Дори и да се състави правителство, след два-три месеца ще трябва да се направи бюджет, много вероятно е партиите да не се разберат и следват тежки времена за всички ни. Държа да отбележа и по темата с ваксините, че проблемът е изкуствен. Лично съм говорил с турския премиер за тези ваксини, за да ги имаме. ГЕРБ няма нищо общо и се тиражират най-различни неверни внушения, които са откровени лъжи. Моят племенник има бебе, на което е сложено такава ваксина.” , категоричен бе г-н Борисов.