54 кг контрабанден тютюн иззеха плевенските полицаи при поредната си спецакция

По случая е образувано досъдебно производство

54 килограма контрабанден тютюн иззеха плевенските полицаи при поредната си спецакция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол.

На 24 януари около 04:00 часа на първокласен път на изхода от град Долни Дъбник за град София, служители на секторите "Противодействие на икономическата престъпност" и "Пътна полиция" спират лек автомобил „Опел-Зафира“, управляван от 44-годишен от Плевен. При извършената полицейска проверка в багажника са установени четири полиетиленови чувала, една полиетиленова чанта и един кашон, съдържащи насипен тютюн. Общото тегло на нередовната стока е 54 килограма.

Установило се е, че водачът притежава 34-килограма от тютюна, а двамата му спътници – мъже на по 33-години от село Буковлък, са собственици на по един чувал с тегло всеки по 10 килограма. Количеството е иззето с протоколи за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234 от НК. Уведомен е прокурор от Районна прокуратура - Плевен. Работа продължава разследващ полицай.