Областният управител присъства на годишния анализ на дейността на РД "ПБЗН" – Плевен

През 2015 година огнеборците са участвали в ликвидирането на 1509 произшествия

Областният управител на Плевен Ралица Добрева присъства на годишния доклад – анализ за дейността на регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението, представен от нейния директор комисар Емил Маринов. Пред заместник – директора на ГД ПБЗН Асен Игнатов и старши комисар Валери Петров - началник "Координационно-информационна дейност" в МВР – Плевен комисар Маринов отчете, че през 2015 година огнеборците са участвали в ликвидирането на 1509 произшествия, с близо 300 повече спрямо милата година. Най-натоварени по показателя интензивност на повикванията са били РСПБЗН Плевен и Червен бряг.

Областният управител Ралица Добрева благодари на директора на РД „ПБЗН” – Плевен за доброто сътрудничество като отбеляза, че екипите на дирекцията са се отзовавали буквално за минути при молба за съдействие и помощ. Областният управител подчерта, че двете институции са в ежедневен непрекъснат контакт, което е важно с оглед осигуряване на безопасността и сигурността на гражданите и бързата и навременна реакция в критични ситуации.

Като потвърждение на думите на Ралица Добрева директорът на РД ПБЗН – Плевен комисар Емил Маринов връчи на Областния управител грамота за ползотворно междуинституционално взаимодействие при осигуряване на пожарната безопасност и защита на населението на територията на Област Плевен. С такава грамота бяха отличени още зам.областният управител арх. Бойко Балтаков и кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска.

Заместник - директорът на ГД ПБЗН Асен Игнатов и старши комисар Валери Петров - началник "Координационно-информационна дейност" в МВР – Плевен връчиха удостоените с грамоти служители на РД на ПБЗН – Плевен.