Камера е заснела лицето на мъжа, намушкал таксиметрoвия шофьор

Полицията работи по горещи следи

Полицията издирва габровец за нападението над 49-годишния таксиметров шофьор, научи Plevenutre.bg от свои източници в полицията. Камера в района на гарата е заснела лицето му и органите на реда са по горещи следи. Още в деня на нападението, на 27 януари, е имало задържани и разпитвани, които впоследствие са пуснати, тъй като не е доказана вината им.

Нападателят се е качил в колата на "Рио такси" именно от гарата, след което поискал да бъде закаран до магазин "Кауфланд". По неофициална информация нанесъл удара с нож, още докато бил в колата. Седял на задната седалка. След извършване на деянието, което се разигра на ул. "Гренадерска", е избягал. Прободеният шофьор бързо успял да сигнализира по радиостанцията за случилото се и това го спасило.

Припомняме, че до този момент според официалната информация се касае за опит на кражба на таксиметровия автомобил "Дачия Логан", управляван от 49-годишен от град Долна Митрополия. Пострадалият бе настанен в УМБАЛ "Д-р Георги Странски“ - Плевен и състоянието му бе стабилно.