Общинският съвет на Червен бряг прие бюджета за 2016 година

За закупуване на нова медицинска апаратура за МББАЛ – Червен бяха гласувани 70 000 лева

С три гласувания беше приет общинският бюджет за 2016 година на Червен бряг. Съветниците одобриха отделно приходната и разходната му част, както и бюджета като цяло.

От присъстващите 28 членове на местния парламент 20 гласуваха „за“, 1 – „против“ и трима с "въздържал се". "Всеки бюджет е добър, когато приходната част е по-висока от планираната“, каза след гласуването кметът на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов и благодари на съветниците за подкрепата.

Общинарите одобриха създаването на фонд "Резервен" от 50 000 лева. За закупуване на нова медицинска апаратура за МББАЛ – Червен бяха гласувани 70 000 лева, които ще се заделят от предвидените за преустройството и рехабилитацията на общинския пазар в Червен бряг 243 610 лева.

По време на дебата управителят на болницата д-р Цветан Костадинов заяви, че здравното заведение се нуждае спешно от два хемодиализни апарата, тъй като сега използваните са напълно амортизирани, и от един нов ехокардиограф.

Общинарите отхвърлиха идеята да се отложи за следващо заседание решаването на казуса с фирма "Лигнум Холдинг“ ООД и приеха кметът Данаил Вълов да преговаря с фирмата и да подпише извънсъдебно споразумение за разваляне на договора за аренда.

"Нещата с фирма „Лигнум холдинг“ са ясни – в договора с нея шеста година са блокирани 2033 дка общински пасища и мери, които не могат да бъдат отдавани под наем и не носят приходи на общината. С разтрогване на договора тези пасища и мери ще могат да се отдават на търг“, обясни общинският кмет.

Общинският съвет не прие предложената от кмета специализирана фирма, която да направи одит на приходите и разходите на МБАЛ- Червен бряг и гласува тя да бъде избрана с конкурс и да има опит в здравеопазването. Това съобщиха от местната управа.