Предстои пресконференция по повод Международното изложение "Пчеларство – Плевен 2016"

Животът

02-02-2016, 15:48

Снимка:

plevenutre.bg, архив

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пчеларско изложение Плевен 2015 (Галерия)

Откриването ще бъде на 11 февруари

На 4 февруари ще се проведе пресконференция по повод провеждането на ХІV Международно изложение "Пчеларство - Плевен 2016", информираха от местната администрация. На нея ще присъстват Областният управител Ралица Добрева, организаторите на форума и представители на Областния пчеларски съюз. Пресконференцията ще се състои в заседателната зала на Областна администрация от 10.00 ч.

Както вече писахме, пчелари от цялата страна ще се съберат в Плевен да обсъдят иновациите в бранша на 14-ото международно изложение "Пчеларство-Плевен 2016", което ще се проведе от 11 до 14 февруари.

Откриването ще бъде на 11 февруари, а сред официалните гости се очаква да бъдат евродепутатът Мария Габриел, председателят на парламента Цецка Цачева, земеделският министър Десислава Танева, областният управител Ралица Добрева и кметът на Плевен Георг Спартански. Поканени са и евродепутати от комисията по пчеларство към Европарламента.

Програмата за деня предвижда представяне на Националната програма по пчеларство - настоящия и новия период 2017/2019 г. Лекцията ще е на Кирилка Янина, началник сектор "Пчеларство, мляко, интервенции" към ДФ "Земеделие".

Заложена е и конференция по пчеларство, организирана от евродепутата Мария Габриел.

На 12 и 13 февруари ще се състои презентацията на пчеларски фирми, нови технологии в бранша и интересни практики на работа в чужбина, като специално внимание ще се обърне и на темата за биологичното пчеларство.