Зверство! Плевенчанин налагал баба с чук по краката заради 40 лева

Плевенските полицаи задържаха 48-годишния мъж за грабеж над старицата

Плевенските полицаи задържаха 48-годишен за грабеж над 86-годишна жена. Разследването е започнало непосредствено след постъпил сигнал на 30 август 2015 година в 14 часа в Първо РУМВР, че в местността "Стражата – II“ край Плевен, във вилен имот, в безпомощно състояние е намерена самотно живееща 86-годишна.

При огледа са установени открити рани в областта на долните крайници и кръвонасяване в областта на китките. Пострадалата е транспортирана в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" – Плевен и е настанена за лечение.

Проведеното разследване е установило, че на 30 август около 12 часа пред входна външна дворна врата на имота е дошъл мъж, след разговор с 86-годишната, е влязъл във вилата. След употреба на физическа сила и нанасяне на удари с чук в областта на краката е успял да я събори на леглото, с което я е привел в безпомощно състояние. Отнел е 40 лева и е избягал.

След прецизна оперативна работа е установено, че извършител на престъплението е 48-годишен от Плевен. Това категорично е потвърдено от извършената ДНК-експертиза. В момента той се намира в Затвора - Плевен и изтърпява наказание "лишаване от свобода" за кражба. Привлечен е в качеството си на обвиняем за престъпление по чл.152, ал.3, т.5 във връзка с чл.29, ал.1, буква "а, б" от НК и за престъпление по чл.199, ал.1, т.4 във връзка с чл.198, ал.1, във връзка с чл.29, буква "а,б" от НК. По случая работиха служители от 01 РУМВР - Плевен. Материалите са докладвани на прокурор. Образувано е досъдебно производство.