Спартак и Етър си спретнаха кораво 2:2 в контролна среща

Григор Долапчиев се разписа в първия си мач за плевенския тим

Отборите на Спартак (Плевен) и Етър (Велико Търново) завършиха при резултат 2:2 в контролна среща, играна на стадиона в село Царева ливада пред около 250 зрители.

Резултатът бе открит в 15-ата минута, когато след центриране на бившия нападател на плевенчани Стефан Христов, топката попадна в Петър Димитров, който със силен удар се разписа за 1:0. Само три минути след това Цветомир Тодоров възстанови равенството. До края на първото полувреме двата тима си размениха по още няколко опасни атаки, но до нов гол не се стигна.

През втората част Бончо Генчев и Роберт Петров направиха по няколко промени. "Болярите" обаче наложиха териториален превес и така се стигна до 54-ата минута, когато Николаев проби по крилото и центрира, а реакцията на защитника на Спартак Никола Мицански доведе до автогол – 2:1. Спартак все пак отново стигна до равенството - в 76-ата минута Григор Долапчиев засече центриране за 2:2. Това бе първи мач и първи гол за юношата на ЦСКА, който се лекуваше от гнойна ангина, с екипа на плевенския тим.

Смущаващ факт е, че контролната среща присъстваше в няколко букмейкърски компании и се приемаха залози за крайния й изход. В academiadasapostas.com равенството между Етър и Спартак бе оценено на коефициент 3.70. Ще оставим обаче размислите по темата за по-конспиративно настроените спрямо българския футбол.