Ученици от ДФСГ "Интелект" се потопиха в академичната среда на НБУ

Проведе се и изнесено обучение по проект "Зелена икономика и устойчиво управление“

На 1 февруари ученици от ДФСГ "Интелект" – участници в проект "Зелена икономика и устойчиво управление" - бяха на посещение в Нов български университет. Посещението е част от предварителната професионална подготовка на участниците по темата на проекта. 33 ученици активно се включиха в лекция – диспут на тема „Климатът и антропогенният фактор за климатичните промени“ с участието на водещи експерти по проблема – проф. Рангел Гюров и Георги Стефанов – експерт „Политики и климатични промени“ към Световния фонд за дивата природа (WWF).

През м. април на учениците им предстои транснационална практика в гр. Дрезден – Германия. Гл. ас. д-р Биляна Костова запозна плевенските ученици със структурата на НБУ и възможностите за обучение и им предостави възможност да посетят библиотеката на университета и лабораториите на Департамент "Природни науки“

Изнесено обучение по проект „Зелена икономика и устойчиво управление“

За част от учениците на ДФСГ "Интелект" зимната ваканция започна различно. На 31 януари и 1 февруари участниците в проект „Зелена икономика и устойчиво управление“ проведоха изнесено обучение в гр. София. 33 ученици участваха в интензивни занятия по професионална и езикова подготовка. В среда, различна от училищната, бе създадена  подходяща групова динамика, която насърчава личностната мотивация и социалните умения на участниците.  Тъй като трансграничната практика в Дрезден – Германия наближава, учениците интензивно работиха в областта на зеленото предприемачество и устойчивостта, задълбочиха и затвърдиха знанията и уменията си по немски език, разработваха и представяха екипни проучвания. Това съобщиха от гимназията.