Сърцат Спартак изпусна Лукойл след супер драма с продължение

Плевенчани изиграха много силен двубой и бяха на косъм да го спечелят

Шампионът Лукойл Академик си тръгна от Плевен с изключително трудна победа в среща от XVIII кръг на НБЛ, след като надви Спартак с 97:94. Драмата бе пълна, тъй като плевенчани водеха цял мач, а секунди преди финала резултатът бе изравен – 83:83. До края нито един от двата тима не успя да отбележи и мачът отиде в продължение.

В допълнителните пет минути "студентите" демонстрираха по-здрави нерви, като още в началото дръпнаха с шест точки. Спартак опита да отговори, но в крайна сметка шампионите стигнаха до победата - 97:94.

Възпитаниците на Сашо Дяковски има защо да съжаляват, тъй като бяха по-мотивираният отбор и диктуваха събитията на терена през почти целия мач. Преднината им дори стигаше 13 точки в моменти от мача. Публиката пък им оказваше мощна подкрепа и не ги изостави нито за миг. Димитър Маринчешки вкара 23 точки и овладя 14 борби за Спартак, а Урош Величкович и Милован Савич вкараха съответно по 22 и 14 точки.

Плевенчани вече са шести в класирането с актив от 27 точки - девет победи и девет поражения. Лукойл остава на върха с 35 пункта. Сега двата отбора ще чакат жребия за Купата на България, който е на 9 февруари (вторник).