Румен Петков обвини реформаторите за укрити 100 000 лева

Аз ще пусна сигнал до прокуратурата, закани се бившият плевенски кмет

"Реформаторският блок са укрили близо 100 000 лева, това е прокурорски въпрос и това говори за манталитет”, заяви в студиото на "Здравей, България" заместник-председателят на АБВ Румен Петков.

"Не са отчетени 90 707 лева приходи. Това означава, че манталитетът на Реформаторския блок е да крие приходи. Освен това Реформаторите не са предоставили информация за имената на девет дарители, вида, размера, стойността на дарените от тях средства", съобщи Петков. "Аз ще пусна сигнал до прокуратурата, защото трябва да сме последователни в борбата срещу корупцията и укриването на средствата", добави той. "Мисля, че такова нещо като Реформаторски блок, днес няма", коментира Румен Петков.

Той говори и за информацията, че 17 души от ръководството на АБВ са подали пред Сметната палата неверни декларации за доходи и имущество. "Тези непълноти в декларациите са пренебрежимо малки. От тези 17 души никой не е имал намерение да укрива нищо. Аз съм се запознал с всеки един от тези случаи и не мисля, че има нещо укоримо, освен това че не са достатъчно детайлни", заяви той.

"Стабилността на кабинета не е сериозно заплашена, но правителството трябва да излъчва повече сила, повече решителност и повече способност да прави политика. Мисля, че имаме видим проблем в решимостта да отстояваме националния интерес във външната политика. Един от ярките примери е некандидатирането на българин за генерален секретар на ООН”, каза още Петков.