Бум на шофьори без книжки в Плевенско

Образувани са бързи производства по няколко случая през последните дни

На 6 февруари 2016 година около 22:45 часа в град Плевен на булевард „Русе" при полицейска проверка е установено, че водачът на товарен "Форд Ескорт" – 28-годишен от Плевен, е без свидетелство за управление на МПС. Нарушението е в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с влязло в сила наказателон постановление. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура - Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „в“, ал. 2 от НК. Работата продължава.

От плевенската полиция информират, че в същото нарушение са засечени ощи трима водачи.

Първата проверка е извършена на 7 февруари 2016 година около 13:15 часа в град Долни Дъбник на улица "Генерал Ганецки". В хода на специализирана операция е спрян лек автомобил "Форд Фокус". При проверка на документите на водача – 38-годишен от село Остров, област Враца, е установено, че е без свидетелство за управление на моторно превозно средство. Нарушението е в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 19 октомври 2015 година. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура - Плевен. По случая е образувано незабавно производство за престъпление по чл. 343 „в“, ал. 2 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

На 7 февруари в 23:52 часа в Червен бряг е установено, че водачът на лек автомобил „Опел Вектра“ - 52-годишен местен жител, управлява без да притежава свидетелство в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Наказателното постановление е в законна сила от 27 юни 2016 година. Уведомен е прокурор. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „в“, ал. 2 от НК. Работата продължават.

На 8 февруари около 00.10 часа в село Горни Дъбник служители при РУМВР Долни Дъбник спират лек автомобил "Опел Вектра" и установяват, че водачът – 17-годишен от село Бъркач, управлява МПС без свидетелство в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление. Уведомен е прокурор при РП Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „в“, ал. 2 от НК. Работата продължават разследващ полицай и екип на РУМВР Долни Дъбник.