Малките деца от НУ "Христо Ботев" отново ще покажат, че са големи патриоти

Малчуганите ще участват в мероприятия по повод годишнината от обесването на Васил Левски и 3 март

По повод годишнината от обесването на Васил Левски и Националният празник на България – 3 март НУ "Христо Ботев" Плевен организира и участва в мероприятия, свързани с патриотичното възпитание на учениците, съхраняване на българският дух и традиции. В подкрепа на това всеки първи учебен час за първа и втора смяна започва с химна на Република България, а в междучасията звучат патриотични песни.

На 19 февруари 2016 г. съвместно с НД "Традиция" в ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен от 16:30 ч. ще бъдат отбелязани 143 години от обесването на Васил Левски.

На 21 февруари 2016 г. ученици от 3 и 4 клас ще участват във Втора Национална среща на клубовете "Млади възрожденци", която ще се състои в ВА "Г. Ст. Раковски“ – гр. София, където клубовете ще представят своята дейност.

На 02 март 2016 г. по повод Националния празник на България – 3 март по инициатива на директора и педагогическият колектив на НУ "Христо Ботев", съвместно с Дирекция Военноисторически музей – Плевен, е организиран Междуучилищен конкурс за ученици от 1 – 4 клас на тема "Син съм на земя прекрасна", който ще се проведе в Къща-музей "Цар Освободител Александър ІІ“ от 13:00 ч. Наградените за лично творчество участници ще имат възможността да представят творбите си на 3 март 2016 г. от 17:00 ч. в Панорама "Плевенска епопея 1878 г.“ на тържество, организирано от Сдружение "Рицари без броня", с участието на ученици от НУ "Христо Ботев", Плевен, посветено на Националния празник на България.