13 години и 4 месеца затвор за извeрг, изнасилвал системно 13-годишната си дъщеря

По времето, когато са извършени три от четирите отделни деяния, пострадалата не е имала навършени 14 години

С присъда по НОХД 805/2015 г. Окръжен съд Плевен е признал подсъдимия Златко Ц. С. за виновен в това, че през периода от 15.02.2015 г. до 02.04.2015 г. в две населени места в Плевенска област, при условията на продължавано престъпление, на четири пъти, се съвкупил с низходяща сродница – с дъщеря си, като я принудил към това със сила и заплашване и деянието представлява особено тежък случай. (По времето, когато са извършени три от четирите отделни деяния, пострадалата не е имала навършени 14 години).

Първоистанционният съд е осъдил 35-годишния Златко Ц. С. на 20 години лишаване от свобода. На основание чл. 58а, ал. 1 от НК (редукция на наказанието при присъди по дела по реда на съкратеното съдебно следствие), така определението наказание е редуцирано с една трета и подсъдимият е осъден да изтърпи 13 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор.

Със същата присъда, Окръжен съд Плевен е осъдил З. Ц. С. да заплати 100 000 лева на пострадалата, като обезщетение за претърпени от нея неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от 02.04.2015 г. до окончателното и изплащане.

Делото в Апелативен съд Велико Търново е образувано по въззивни частни жалби от подсъдимия и частното обвинение.