В Плевен предпочитат Трифон Зарезан пред Св. Валентин

Плевенчани предпочитат повече да пият, отколкото да са с гаджетата си

Какво ще празнуват плевенчани на 14-ти февруари, дали българския празник Трифон Зарезан или католическия Свети Валентин. Младите хора се раздвояват между любовта и виното, което води до въпроса: "Ще пием или ще празнуваме по двойки?" Отговорът може да изненада някои, а други не, защото се оказва, че в Плевен предпочитат повече да пият, отколкото да са с гаджетата си.

За жените 14-ти февруари се явява подготовка за 8-ми март. Това става ясно от импровизирано проучване на Plevenutre.bg. На Свети Валентин из плевенските заведения ще се вдигат повече наздравици за Трифон Зарезан.

22-годишната Милена казва: "Нямам гадже. Планували сме събиране по женски, ще пием вино и ще се забавляваме". Почти на същото мнение е и 26-годишната Ивелина. "Определено ще е купонджийска вечер, а не любовна такава. Имам приятел, но не държа в определен ден от годината да показва чувствата си. Той го прави всеки ден и това е най-важното”, споделя тя пред Plevenutre.bg.

Мъжете в Плевен пък се обединяват около мнението, че истината е във виното. И смятат да се уверят в това за пореден път идната неделя. 29-годишният Румен е категоричен, че ще бъде с приятелката си, но не мислят да отдават значение на Св. Валентин. "Този празник е пълна глупост. Ужасявам се, че толкова мащабно навлезе в България. Българи сме все пак?! Ще купя на гаджето си цвете на 13 и 15 февруари, защо пък трябва да е точно на 14-ти?", отбелязва той. "Човек, когато обича, за него всеки ден трябва да е Св. Валентин. Уважавам Трифон Зарезан, защото е традиционен български празник. Събираме се мъжка компания в едно заведение, но всеки е свободен да вземе и жените си", казва 32-годишният Владо.

Е, не са малко и тези, които смятат да уважат и двата празника. Почти всички обаче се обединяват около това, че най-важното е на 14 февруари да си заобиколен от приятни хора, с които да съчетаеш сладките приказки и горчивото вино.