Община Червен бряг с инициатива за 1 март

Гражданите и децата с шанс да украсят "Вълшебното дърво на баба Марта"

"Правенето и подаряването на мартеница е най-българският обичай. Една обредна мъничка украса от преплетени бели и червени конци, даряваща късмет и предпазваща от неприятности. Искрено вярваме в силата на мартениците. Традицията с годините се развива, благодарение на творческия усет на българина", съобщава Община Червен бряг на своя сайт.

От администрацията канят всички да се включат в инициативата на дирекция “Образование, култура, спорт“ – "Вълшебното дърво на баба Марта", която е планувана за 1 март.

"Сътворете вашите идеи! Нека децата развихрят своето въображение и изработят ръчно, атрактивни и уникални мартенички. Изберете вашето мартенско дръвче в градската градина на Червен бряг и го превърнете във вълшебното дърво на Баба Марта на 29 февруари или 1 март", допълват организаторите.

"Силно се надяваме тази инициатива да създаде празнично настроение и да прерасне в ежегодно очаквано събитие, сплотяващо децата от нашата община, мотивиращо ги да творят и носещо положителни емоции!", казват още от Община Червен бряг.