Аржентинецът Рамиро Ариста на плевенска сцена тази седмица (Видео)

"Духът на Аржентина" ще усетят плевенските меломани в четвъртък

На 18 февруари, четвъртък, меломаните в Плевен ще усетят "Духът на Аржентина“. От 19.00 часа в зала "Катя Попова" ще се състои концерт на Плевенска филхармония, а диригент ще е Рамиро Ариста. В програмата са заложени El sombrero de tres picos (Тривърхата шапка) на Мануел де Файа,  Intermezzo de “La Boda de Luis Alonso” (Сватбата на Луис Алонсо) на Джеронимо Хименез, както и Латиноамериканска музика от Мексико, Перу, Еквадор, Колумбия и Бразилия.

Описан от руската преса като "страстен и енергичен" и "е в състояние да донесе музиката към живота", Рамиро Ариста се очертава като един от водещите диригенти на своето поколение. След сензационният си дебют в Санкт Петербургската филхармония през март 2010 г. той е работил с Ярославската филхармония, филхармония „Тимишоара”, Националния симфоничен оркестър на Република Молдова, Симфоничния оркестър на Венецуела - „Los Llanos”, и на Националния симфоничен оркестър на Боливия.

Роден в Буенос Айрес с италиански произход, Рамиро е бил отдаден на музиката, като посещава известния театър „Колон” и придобива страст към музиката още в ранна възраст. Освен това, той учи при проф. Думитру Гоя в Националния музикален университет в Букурещ със стипендия, предоставена от румънското правителство. Рамиро еднозначно е в състояние да съчетае Европейските традиции, Балканския фолклор, Латиноамериакнския ритъм и да направим един наистина незабравим спектакъл.

Билети на касата на читалище "Съгласие" от днес, 15 февруари.