Окръжна прокуратура - Плевен предаде на съд 25-годишен, дал подкуп на полицаи

Обвиняемият пътувал с лек автомобил от село Буковлък за Кнежа, като превозвал няколко чувала с тютюн

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен мъж, дал подкуп на двама полицаи, за да не съобщят за превозвания от него тютюн с неустановен произход - престъпление по чл.304 а от НК.

Обвинението срещу Пешо Ф. е за това, че на 05.12.2015 г. в гр.Долни Дъбник, обл. Плевен, дал подкуп – парична сума в размер на 30 лева - на двама полицейски служители от „Пътен контрол” при РУМВР – Долни Дъбник, изпълняващи служебните си задължения, за да не извършат действия по служба – да сигнализират за констатирано от тях извършено престъпление /държане на акцизни стоки без бандерол/.

На 05 декември 2015 г. обвиняемият пътувал с лек автомобил "Опел Астра" от село Буковлък за Кнежа, като превозвал няколко чувала с тютюн с неустановен произход. В гр.Долни Дъбник бил спрян от полицейски автопатрул. При проверката униформените установили, че превозва чували с насипен тютюн и веднага сигнализирали „Икономическа полиция“, че са задържали лице, превозващо тютюн без бандерол. Тогава обвиняемият предложил на двамата полицаи да им даде „по някой лев и да го пуснат да си ходи“. Полицаите го предупредили, че това е престъпление – подкуп на длъжностно лице. Въпреки това, обвиняемият се протегнал през отворения прозорец на предната лява врата на полицейския автомобил и с ръка хвърлил на шофьорската седалка две банкноти – една от 20 лева и една от 10 лева, като отново казал на двамата полицаи да вземат парите и да го пуснат да си ходи.

Пешо Ф. има минали осъждания за престъпления от общ характер. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд - Плевен