Прокуратурата подхвана бащата, набил ученици в Музикалното училище

Извършителят Милен А. се издирва за извършване на необходимите процесуално-следствени действия

Районна прокуратура – гр. Плевен образува бързо производство срещу Милен А. за извършено от него престъпление по чл. 131, ал.1, т.12 - причиняване леки телесни повреди по хулигански подбуди на две непълнолетни лица.

В хода на разследването е установено, че на 15 февруари 2016 г. синът на Милен А. се сбил със свой съученик от музикалното училище в гр. Плевен и пострадал. Предизвикан от тази случка Милен решава да потърси сметка за нанесените травматични увреждания на сина му и нахлува в сградата на Музикалното училище по време на междучасието. Влиза в стая, оборудвана като ателие, там намира детето, което се е било със сина му и още един техен съученик. Милен А. удря едното дете със стол по гърба, а на другото нанася удар в областта на лицето. През това време се намесва охраната на училището и го извежда от района на учебното заведение.

Сигнал за инцидента е подаден в 01 РУПолиция – гр. Плевен на следващия ден – 16 февруари от родител на едно от пострадалите деца. Незабавно е уведомена Районна прокуратура – гр. Плевен и е образувано бързо производство. Извършителят Милен А. се издирва за извършване на необходимите процесуално-следствени действия с негово участие.

Разследването продължава.