Спецоперация в Бъркач: Претърсиха 10 адреса за незаконна дървесина

Съставени са 4 акта за административни нарушения

В хода на проведена спецализирана операция служители от РУМВР Долни Дъбник и Държавно горско стопанство – Плевен установиха незаконна дървесина в частни имоти в село Бъркач. Проверките са извършени на 16 февруари на десет адреса в селото относно извършване на нерегламентирана сеч, транспорт и съхранение на дървен материал от горския фонд.

В двора на 81-годишен са установени под навес 1.5 пространствени м. куб. дъбови дърва за огрев, без да са маркирани с контролна горска марка. Възрастният мъж не е представил превозен билет, доказващ законовия произход на дървесината. Уведомен е прокурор в Районна прокуратура - Плевен за престъпление по чл. 235, ал. 6, във връзка с ал.2 и във връзка с ал 1 от НК. Образувано е бързо производство, по което продължава работата.

Извършени са проверки и в домовете на 36-годишен, 45-годишен, 73-годишен и 41-годишна. Съставени са 4 акта за административни нарушения за съхранение на минимално количество дърва за огрев /средно около 1 куб.м./ без съответните документи и горска марка.