Село Мечка пак настръхна срещу крадците: Старица се барикадира в къщата си, след като бе бита и ограбена

Самотни старци се правят на заспали като видят апаш в дома си

Село Мечка пак настръхна срещу крадците. Набезите и побоите над беззащитни хора в плевенското село Мечка отново са ежедневие, съобщи Нова телевизия.

70-годишна жена се е барикадирала в къщата си, след като бе бита и ограбена в нощта срещу понеделник. Жената има нужда от психолог, смятат съселяните й. Старицата е недостъпна в момента - няма телефон, не отваря вратата и хората дори не знаят как е. От полицията са потвърдили за побой над Величка Георгиева, но отказали коментар, тъй като в момента се провеждало разследване. Дори помолили да не се прави предаване по темата.

Самотните хора в Мечка се правят на заспали като видят крадец в дома си, за да не пострадат. Полиция и жандармерия отново ще се срещат с местните. Те обаче са обезверени от безсилието на правораздавателните органи.

За жителите на плевенското село в началото на 2016 година страхът продължава да е ежедневие. Поредният пример е от преди три дни. В нощта, когато е пребита възрастната жена, крадци нахлуват за пореден път и при 75-годишния Ванко Цветков.

"През нощта беше в 3.30 часа. Аз ги усетих като разбиха. Скочих и те избягаха. Не ги видях. От Нова година досега 3 пъти са ме обирали. А за последните три години - 20 пъти. Три крави за миналата година ми откраднаха. Това са техните железа. С водопроводни тръби са отваряли. Гледам го на един метър от мен и не смея да мръдна. Иначе ще ме удари", разказва възрастният човек.

А със страха възрастните хора в Мечка се борят с все повече ключове и катинари. И заспиват с надежда, че вратите им са здраво заключени.