Постоянните комисии към ОбС - Плевен заседават на 22 и 23 февруари

Февруарската сесия на Общинския съвет е на 25-ти

Постоянните комисии към Общински съвет - Плевен ще заседават на 22 и 23 февруари /понеделник и вторник/, информираха от сайта на ОбС - Плевен.

22 февруари

ПК „Здравеопазване и социална политика“ с председател д-р Калин Поповски се събира от 15.00 ч. в Заседателната зала. Проектът за дневен ред е от 5 точки. ПК „Общинска собственост и инвестиционна политика“ с председател Пенчо Дреновски заседава от 16.00 ч. в Заседателната зала по 17 предложения, последна точка е "Разни". Ще се обсъждат предложения за отдаване под наем на част от имоти - публична общинска собственост, в сградата на Автогара – Плевен, предложение за продажба на масивна триетажна сграда в парк „Кайлъка” и др. ПК „Стопанска политика и транспорт“ с председател д-р Йордан Георгиев се свиква от 17.00 ч. в Заседателната зала. Комисията ще обсъжда 5 предложения. Сред тях са Наредба за изменение на Наредба № 8 за условията и реда за упражняване на правата на собственик от Община Плевен върху общинската част от капитала на търговските дружества, предложение за освобождаване от длъжност на управителя на „Инжстрой” ЕООД и избиране на управител на дружеството, предложение за освобождаване от длъжност членовете на Съвета на директорите на „Тибор” ЕАД и избиране на нови и др.

ПК „Законност, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и контрол по изпълнение на решенията“ с председател Дарин Ангелов заседава от 18.00 ч. в Заседателната зала. Проектът за дневен ред е от 7 точки. Сред тях са предложение за Наредба за изменение на Наредба № 8 за условията и реда за упражняване на правата на собственик от Община Плевен върху общинската част от капитала на търговските дружества, предложение за освобождаване от длъжност управителя на „Инжстрой” ЕООД и избиране на управител на дружеството, предложение за освобождаване от длъжност членовете на Съвета на директорите на „Тибор” ЕАД и избиране на нови.

23 февруари

ПК „Бюджет и финансова политика“ с председател Пепо Петков се събира от 15.00 ч. в Заседателната зала с дневен ред от 23 точки. Ще се обсъждат предложение за разпределение на средствата в група „Физическа култура и спорт” за 2016 г., предложения за отдаване под наем на част от имоти – публична общинска собственост, в салона на Автогара – Плевен, предложение от Анелия Дечева – диригент на Общински хор “Гена Димитрова”, във връзка с удължаване на договора за ползване на зала “Гена Димитрова” и др.

ПК „Младежки дейности, спорт и туризъм“ с председател Цветан Антов заседава от 16.00 ч. в Актовата зала на Община Плевен. Комисията ще разгледа 7 точки. Сред тях са предложение за определяне на членове в управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Общински футболен клуб Спартак”- Плевен, искания за финансово подпомагане и др.. ПК „Устройство на територията, екология и земеделие“ с председател Милчо Илиев заседава от 16.00 ч. в Заседателната зала. Тя ще се занимава със 7 предложения. Едно от тях е предложение за Наредба за изменение и допълнение на Наредба №15 за реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения на територията на община Плевен.

ПК „Обществен ред и сигурност“ с председател Владислав Монов се събира от 17.00 ч. в Заседателната зала. Комисията ще разгледа предложението за приемане на Годишен доклад на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните - Плевен за 2015 г. ПК „Образователна политика и читалищна дейност“ с председател Диана Данова се свиква от 17.30 ч. в Заседателната зала. Дневният ред е от четири точки - предложение за приемане на годишна програма за развитие на читалищната дейност в Община Плевен за 2016 г., предложение за учредяване безвъзмездно право на ползване на НЧ „Слънце - 1927” - с.Ралево върху част от общински недвижим нежилищен имот и предложение за отдаване под наем на части от имоти публична общинска собственост в училища и детски градини.

ПК по „Култура, вероизповедания и международна дейност“ с председател Петя Василева се събира от 18.00 ч. в Заседателната зала. Комисията ще обсъжда предложение за изпълнение на решение на Общинския съвет във връзка с кандидатстване на Община Плевен с партньорски проект „Плевен и Крайова - общо минало, настояще и бъдеще” по трансграничната програма „ИНТЕРРЕГ V-A Румъния – България 2014-2020 г.”, предложение за актуализиране статут на Международния музикален фестивал „Катя Попова” и др.

Сесията на Общински съвет - Плевен е на 25 февруари (четвъртък) от 9.00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в сграда "Гена Димитрова". Предварителният дневен ред включва 37 точки.