Луд мач в Ботевград! Спартак загуби от Берое след страхотна драма с продължение

Малко не достигна на плевенчани да се класират на полуфинал за Купата

Oтборът на Спартак (Плевен) не успя да пречупи тима на Берое в четвъртфиналния сблъсък от турнира за Купата на България. Възпитаниците на Сашо Дяковски загубиха драматично след продължение със 100:109 и си тръгват от надпреварата, докато "заралии" ще играят утре полуфинал с Рилски спортист.

Спартак и Берое предложиха изключително качествен баскетбол за публиката в зала "Арена Ботевград" и зрителите пред екраните. Двата тима си размениха надмощието през първите 20 минути, но в крайна сметка плевенчани се оттеглиха с преднина на полувремето - 45:38. Спартак дори поведе с 9 точки след подновяването на играта, но "заралии" се окопитиха и намалиха, с което мачът стана още по-здрав и оспорван. Спартак се оттегли преди последната четвърт с преднина от четири точки - 73:69.

Драмата в последната четвърт стана неописуема. Беройци поведоха, но плевенчани не се дадоха и до последно опитваха да върнат точковото си надмощие. Три секунди преди края на мача домакините извършиха глупав фаул, който даде право на Спартак да изпълни три наказателни удара при резултат 90:93. Величкович не сбърка за 93:93 и така се стигна до продължение от 5 минути.

За съжаление Берое съумя по-бързо да се ориентира в добавеното време и в крайна сметка взе своето - 109:100.

Страхотен мач за плевенчани направи Самуел Франсис, който се отчете с 29 точки. Милован Савич блесна с 20, Сашо Груев с 18, Маринчешки - 15, Величкович - 9.

В другия полуфинал утре един срещу друг ще се изправят тимовете на Лукойл и Балкан (Ботевград).