Управител на "Инжстрой" и Съвет на директорите на "Тибор" ще избират общинските съветници

37 точки включва дневният ред на редовната сесия на Общинския съвет

37 точки включва дневният ред на редовната сесия на Общинския съвет, която ще се проведе на 25 февруари (четвъртък) от 09.00 часа в Конферентната зала в сграда "Гена Димитрова", информират от пресцентъра на общината.

Заседанието ще започне с обсъждане на предложението на председателя на Общинския съвет Мартин Митев за изменение на Наредба № 8 за условията и реда за упражняване на правата на собственик от Община Плевен върху общинската част от капитала на търговските дружества. Като причини, налагащи изменението, се посочват констатирани недостатъци в практиката по прилагане на наредбата.

По предложение на Георг Спартански – кмет на Община Плевен, съветниците ще обсъдят освобождаването от длъжност на управителя на "Инжстрой” ЕООД и членовете на Съвета на директорите на „Тибор” ЕАД и избиране на нови. Ще бъде разгледано предложение за приемане на Годишна програма за развитие на читалищната дейност в Община Плевен за 2016 г. Съветниците ще гласуват утвърждаването на програмите за развитие на търговските дружества с общинско участие, както и предложението за приемане на актуализиран статут на Международния музикален фестивал "Лауреатски дни "Катя Попова".