Ученици от НУ "Христо Ботев" с участие и награда на II-ата национална среща на "Млади възрожденци"

Васил Василев изказа своето признание към плевенското училище

На 21 февруари 2016 г. във Военна академия "Г. С. Раковски” – гр. София се проведе Втора национална среща на клубовете "Млади възрожденци".

Още при откриването на срещата, Васил Василев изказа своето признание към учениците от Клуб "Млади възрожденци" към НУ "Христо Ботев” за най-дейно участие в обучаване на най-малките, във възпитаване у тях на чувство за национална гордост и патриотизъм. Той визира открит урок на който своите знания за националните герои на България и конкретно за Васил Левски пред първокласниците представиха ученици от 3 и 4 клас. Единствени от област Плевен бяха удостоени с награда за активната си дейност учениците от НУ "Христо Ботев" - Плевен – ежемесечна стипендия до края на учебната година.

Срещата завърши с песента "Моя страна, моя България", изпълнена от Марина Бадева. Още в началото тя трогна и изправи на крака Маргарита Попова – вицепрезидент на Република България, а след нея и цялата зала.

След приключване на срещата, учениците от клуб "Млади възрожденци” – Плевен с ръководител Светлана Михайлова получиха покана от Маринела Радева – началник на Кабинета на вицепрезидента на Република България за бъдеща съвместна дейност.