Над 5000 души са разгледали плевенските експонати в изложбата "Безсмъртието на българския дух"

Лично председателят на Народното събрание Цецка Цачева посрещна първите посетители

Над 5000 души, повечето от които млади хора, посетиха Народното събрание в Деня на отворени врати на законодателната институция. По повод 143 години от обесването на Васил Левски и отбелязването през тази година на 140 години от Априлското въстание и от гибелта на Христо Ботев Народното събрание отвори вратите си за граждани на 20 февруари 2016 г. Лично председателят на Народното събрание Цецка Цачева посрещна първите посетители. 

Най-голям интерес сред гражданите предизвика изложбата „Безсмъртието на българския дух”, посветена на годишнината от Априлското въстание и смъртта на Христо Ботев, както и на живота и делото на Васил Левски. Сред експонатите са косите, орарът, камата и писма на Васил Левски, часовникът, оригинални фотографии и прощалното писмо на Христо Ботев до семейството му, печати и устав на БРЦК, знамето на Хвърковатата чета.

Припомняме, че три плевенски културни института участваха със свои експонати в изложбата - Регионалния исторически музей /РИМ/, Военноисторическите музеи и художествена галерия „Илия Бешков”.