Ще пее ли Цеца Величкович на стадиона в Плевен?

Певицата е планувала с месеци напред програмата си, но засега в нея не е заложено гостуване в града на Панорамата

Вчера се появиха информации, че кралицата на сръбската музика Цеца Величкович-Ражнатович ще изнесе концерт на стадион "Плевен" на 4 юни. Поне такова намерение е заявил пред местната управа организаторът на проявата и за целта се очаква на предстоящата общинска сесия старейшините да разгледат предложението и да обсъдят наемните цени за почасово отдаване под наем на съоръжението.

Възможно ли е наистина гранд дамата на балканската музика да акостира в Плевен?

Уви, шансовете това да се случи са меко казано илюзорни. Последните концерти на Цеца в България бяха в зала "Арена Армеец" през 2014-та и на стадиона в Несебър миналото лято. И двете събития преминаха при страхотна организация и най-важното - бяха предложени нормални условия за провеждането им. Стадион "Плевен" едва ли може да бъде описан като подходящото място за подобен концерт предвид състоянието му.

Потърсихме отговор и от организаторите на предишните гостувания на Цеца у нас. Оттам погледнаха с усмивка на плъзналата вест и категорично изразиха мнение, че от екипа на певицата няма как да проведат подобно събитие, ако стадионът не отговаря на определени изисквания и не гарантира сигурността на хората.

Проверихме и програмата на вдовицата на Желко Ражнатович - Аркан, която е планувана за близките месеци. В нея е посочено, че предстоят концертни изяви в Германия, Словения и Гърция. На този етап Плевен отсъства от графика й, но пък феновете на юго фолка от цяла Северна България със сигурност не губят надежда, че визитата на Цеца все пак може да се осъществи.