За втори път, но с двойна квота е участието на Плевен в програмата "Научи се да караш ски"

Участието на училищата и тази година е по изготвен график между 08.02.2016 г. и 12.03.2016 г.

За втора поредна година училища от Плевен са включени в Програмата "Научи се да караш ски" на Българската Федерация по ски. Отпуснатата квота за града тази година беше увеличена двойно в сравнение с миналата, заслуга за което имаха както загрижени родители от миналогодишните участници, така и директорите на училищата Гимназия с преподаване на чужди езици и СОУ „Иван Вазов”, чрез организацията, съдействието и подкрепата на екипа от Регионален инспекторат образованието - Плевен.

Участието на училищата и тази година е по изготвен график между 08.02.2016 г. и 12.03.2016 г. СОУ „Иван Вазов" откри програмата за гр. Плевен, като следващите училища участници ще са ГПЧЕ, НУ „Патриарх Евтимий“, НУ„Отец Паисий“. Обучението се провежда в четири последователни дни, извън времето на ваканциите. Транспортът за плевенските участници е осигурен от Българската федерация по ски. За ски обучението, храненето, ски оборудването, ползването на ски писта, ски влек и ски учители отговаря фирма „Сима".

По програма в четвъртия, последен ден от обучението на всяка група, се провежда състезание по ски слалом за класиране по време за всички участници от групата. За втора година класираните на първо място момче и момиче получават награда от Училища „Европа" - гр. Плевен. По инициатива на ски училище СИМА тази година бе учредена награда „Най-добър начинаещ скиор“, която се връчва на едно момиче и едно момче стъпили за първи път на пистата, и положили най-много усилия и старание в обучението си през тези четири дни. Всички участници получават сертификати - Диплом с имената на учениците и мястото на класиране на финалното състезание по проекта „Научи се да караш ски".

Отново по инициатива на родителите са осигурени предметни награди и лакомства за всички участници. След приключване на обучението и на последната група, ще бъдат излъчени по един победител момче и момиче, които ще вземат участие в организираното от Българската Федерацията по ски финално състезание за всички класирани участници от ски центровете по Програмата - Благоевград, Пловдив, Плевен, Смолян, Кюстендил, София и София-област.