Панорамата отваря врати безплатно навръх 3-ти март

Очаква се родолюбци от цялата страна да посетят Плевен

И тази година всички любители на историята ще могат да посетят Военноисторическите музеи в Плевен безплатно навръх Трети март. Няма да има такса за достъп до сградите за всички желаещи, което се очаква да има допълнителен ефект за привличане на родолюбци от цялата страна.

Припомняме, че миналата година над 10 хиляди души посетиха "Панорама "Плевенска епопея 1877 г.” на 3 март. Любопитното е, че освен плевенчани, посетители имаше от всички краища на България и чужбина.

Проявите по случай националния празник ще започнат на 1 март с отслужване на панихида по повод 135-та годишнина от гибелта на цар Освободител Александър ІІ. в Параклис-мавзолей "Св. Георги Победоносец". Същия ден в къща музей "Цар Освободител Александър ІІ” ще бъде открита изложба по проект "Уникални реликви от Българското възраждане". На 2 март в Панорама "Плевенска епопея 1877 г.” ще бъде oткрита изложба от Националния конкурс за детска рисунка "Освобождението". Предвиден е и открит "Урок по родолюбие" с ученици I и II клас, СОУ "Христо Смирненски”, както и междуучилищен литературен конкурс "Син съм на юнашко племе" (съвместна  с НУ "Христо Ботев").