В ДФСГ "Интелект" отбелязаха Световния ден на Социалната справедливост

Учениците разбраха, че социално справедливо общество е това, в което развитието на децата е приоритет на всички политики

В навечерието срещу 20 февруари в ДФСГ "Интелект" отбелязаха Световния ден на социалната справедливост. За честването на този ден, като световен, решение е взето от Общото събрание на ООН на 26 ноември 2007 г. Фактически денят се отбелязва на тази дата от 2009г. В този ден международната общност насочва своето внимание към социалната справедливост и начините за превръщането и в една от непреходните ценности на развитието в глобален план.

Фокусът е върху политиките за повишаване на благосъстоянието на гражданите, чрез осигуряване на пълноценното и равнопоставеното им участие в обществения живот. Този призив е водещ в усилията да бъде осигурено справедливо разпределение от икономическия и социален напредък.

В тази връзка учениците от ДФСГ "Интелект" отбелязаха световния ден за социална справедливост с плакати, изработени от Изабел Илиева 12 В клас, Петя и Александра от 10В. Изготвени и представени бяха презентации по темата от Миглен Манов и Анастасий и Виктор Иванов 12 Г. Материалите бяха показани във фоайето на гимназията. Организатори сред училищната общност бяха преподавателите по Философия – Людмила Дончева и Стефка Иванова по Свят и личност.

Учениците от гимназията разбраха, че социално справедливо общество е това, в което развитието на децата и младите хора е приоритет в дневния ред на всички политики.