Специализирана полицейска операция се провежда в Плевенско

Продължават проверките, предприети по разпореждане на главния секретар на МВР

По разпореждане на главния секретар на МВР гл.комисар Георги Костов на територията на област Плевен, както и в цялата страна, са в ход масирани полицейски действия за предотвратяване на опасно и демонстративно управление на моторни превозни средства с рискови маневри от страна на водачите, които създават непосредствена опасност за останалите участници в движението, за присъствието на обществени места на лица, ползващи демонстративно охрана и ескортиращи автомобили.

На 26 февруари за времето от 22 часа до 2 часа на 27 февруари и за времето от 22 часа на 27 февруари до 2 часа на 28 февруари са изградени контролно-пропусквателни пунктове, с цел намаляване на предпоставките за пътно-транспортни произшесвия и предотвратяване на конфликти между водачи на моторни – превозни средства и недопускане на конфликти на обществени места. По време на акцията на територията на ОДМВР–Плевен служителите на реда проверяват моторни превозни средства и лица.

За констатирани нарушения по ЗДвП съставят актове и фишове. Изготвени са протоколи за предупреждение по ЗМВР. В хода на операцията униформените проверяват обекти, охранявани от частни фирми, съставят констативни протоколи за извършени проверки по Закона за частната охранителна дейност (ЗЧОД).