Обсъждаха бъдещето на абитуриентите в неравностойно положение

Владислав Николов получи благодарствено писмо от вицепрезидента Маргарита Попова за благотворителност

"Доволен съм, че с всяка година тази благородна инициатива придобива все по-голям мащаб и обхваща повече деца в неравностойно положение." С тези думи Владислав Николов, народен представител и патрон на инициативата "Фестивал на красотата" откри срещата-дискусия в подкрепа на абитуриенти в неравностойно положение от Плевенска област на тема "Перспективи за развитие на младежи в неравностойно положение след завършването им на средно образование“.

Председателят на Националното сдружение на сираците Слави Михайлов връчи на господин Николов благодарствено писмо от вицепрезидента на РБългария Маргарита Попова.

"Привличането на вниманието на институциите, държавната и местната власт към проблемите на децата в неравностойно положение заслужава признание и подкрепа от цялото общество", се казва в писмото. В него се изразява персонална благодарност към организаторите на събитието и към патрона - народния представител Владислав Николов.

"Фактът, че такава благотворителна инициатива може да обедини толкова много институции, е сигнал за абитуриентите в неравностойно положение, че в живота няма невъзможни неща.”, каза областният управител Ралица Добрева. Тя допълни, че това е ясен знак, че държавата е готова да помогне.

Председателят на Общински съвет – Плевен обърна внимание на нуждата от професионална подготовка за завършващите училище деца в неравностойно положение. Той посочи предимствата на дуалното обучение и изрази готовността си да продължи да подкрепя подобни инициативи и занапред.