Разкриха домова кражба в Долни Дъбник, хлапаци обрали мазата на 82-годишна

Момчетата са прескочили тухлена ограда на двор и през неукрепен прозорец са проникнали

На 28 февруари в 01.15 часа в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, предотвратяване, разкриване и документиране на престъпления, в град Долни Дъбник на улица "Асен Златарев" са заловени непосредствено след извършване на кражба от частен дом трима 14-годишни от същия град. Установено е, че кражбата е извършена от частен дом, собственост на 82-годишна.

Момчетата са прескочили тухлена ограда на двор и през неукрепен прозорец са проникнали в мазата, за да откраднат буркани със зимнина /лютеница, кисели краставички и компоти/, 5 литра ракия, 13 пластмасови туби с олио по 3 литра, които са натоварили в конска каруца.

Уведомен е прокурор при Районна прокуратура - Плевен. Извършителите са доведени в РУМВР – Долни Дъбник Снети са обяснения. Те са предали инкриминираните вещи с протокол за доброволно предаване. Образувано е бързо полицейско производство за престъпление по чл.195, ал. 1, т.5, във връзка с чл.194, ал.1 във връзка с чл. 20, ал.2, във връзка с чл.63, ал.1, т.3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.