Областният управител на Плевен присъства на откриването на зъболекарски кабинет в село Еница

Над 1000 жители вече могат да се възползват от дентална помощ на мястo

Над 1000 души, жители на село Еница, вече могат да се възползват от дентална помощ на място, благодарение на дарението от Суверенния военен орден на Свети Йоан от Йерусалим, Родос и Малта. Събитието по откриването на кабинета бе уважено от Н.Пр. д-р Камило Дзуколи, извънареден и пълномощен посланик на Суверенния военен орден на „Свети Йоан от Иерусалим”, Родос и Малта, Комисар Виторио Савати, Богдан Паташев, зам. ръководител на мисията на Малтийския орден в България,областният управител на Плевен Ралица Добрева, кмета на Кнежа Илийчо Лачовски, Председателят на ОбС в Кнежа Мария Герговска, НПО и др.

„Добродетелта е качество, присъщо на хората, които не само познават проблемите на обществото, но и правят всичко възможно да повишат качеството на социалния, здравния, културния статус на населението”, каза кметът на Община Кнежа Илийчо Лачовски. Той подчерта, че възможността хората да се възползват от дентална помощ в селото ще им донесе по-голяма сигурност и спокойствие, ще намали разходите им за лечение и ще насърчи превенцията на денталните заболявания.

„Радвам се, че днес сме сред вас в това хубаво село Еница”, каза Н.Пр. д-р Камило Дзуколи, извънареден и пълномощен посланик на Суверенния военен орден на „Свети Йоан от Иерусалим”, Родос и Малта. Той изрази надежда това е да е поредното от много посещения в Община Кнежа.

Със средства на Суверенния военен орден е закупено оборудването на зъболекарския кабинет в село Еница. Малко по-рано през деня Н.Пр. д-р Камило Дзуколи връчи дарение и на МБАЛ Павликени, където предостави специално оборудвана линейка.