В ДФСГ "Интелект" честваха Деня на любителското художествено творчество

Ученическия парламент към гимназията участва с конкурси за "Най-красивата мартеница" и "Най-хубавата пита"

Първи март е не само началният ден на месеца, който връзва мартеници за здраве и късмет, но и първата стъпка, предвещаваща идващата усмивка на пролетта и пробуждането на природата в родната ни страна.

Освен това 1 март е и Ден на любителското художествено творчество, назован накратко: Ден на самодееца, отбелязват от ДФСГ "Интелект".

1 март, разгледан като ден за отдаване на уважение към самодееца и самодейността, е вълнуващ празник на любовта към традиционното и съвременното изкуство.На този ден празнуват хора с различен социален статус и професии, на различна възраст, които работят допълнително и вдъхновено в свободните си часове, за да запазят българските традиции, ценности, духовност и култура.

По този повод учениците от ДФСГ "Интелект" подготвиха празнична програма, която започна с рецитал на различни езици. В него участваха Симона Иванова от 11 " б" клас, Екатерина Борисова -10 "а" клас, Виктория Терзиева 10 "г" клас и Бояна Драганова 11"б" клас. В изпълнение на народни танци се представиха момичетата от 10 "е" и 10 "г" клас и 11 „а“ клас, за нас пя и Дияна Чолакова от 10 "а" клас.

Ученическия парламент към гимназията участва с конкурс за "Най-красивата мартеница!" в изработването на мартениците се включиха ученици от гимназията и класираните получиха грамоти. Журито се състоеше от Георги Павлов, Николай Аспарухов и Силвия Найденова - членове на ученическия парламент. Но, най-интересната и вкусна изненада на събитието беше и конкурсът на тема: "Най-хубавата пита!" Имаше изложение на оригинално декорирани пити, които учениците от 10" г " и 9 клас донесоха за да участват в конкурса организиран от г-жа Людмила Дончева. Докато журито оценяваше кулинарното творчество, водещите на програмата Силвия Найденова и Мария -Виктория задаваха на публиката забавни български гатанки. Интерес предизвика и фото- изложбата на Кристин - 12 "в" клас и рисунките на Марио от 10 "е" клас и Ива от 9 „б“ клас.