Майка и дъщеря от Пелишат триумфираха в шоуто "Мама готви по-добре"

Кулинарите от плевенското село продължават напред в състезанието

Майка и дъщеря от плевенското село Пелишат триумфираха в кулинарното шоу "Мама готви по-добре". Гергана и мама Рени Казакова спретнаха "Пилешко с яйца шакшука" или иначе казано яйца по арабски. Те имаха на разположение 20 минути, за да се справят с предизвикателството и да преборят конкуренцията. В крайна сметка Шеф Петков посочи именно тях за победители. Гергана и Рени спечелиха 300 лева и продължават напред в състезанието, докато не се намери някой да ги надвие на кулинарната арена.

Мама Рени сподели, че има магазин за хранителни стоки в Пелишат. Тв водещият Александър Сано пък призна, че никога не е чувал за плевенското село, но с удовлствие би го посетил.

В шоуто “Мама готви по-добре” две фамилии застават една срещу друга, за да подложат на изпитание връзката между майка и деца, да докажат силата на семейната свързаност и да се изправят срещу също толкова силен семеен опонент. В горещата битка всеки отбор получава по една основна съставка, с която майката трябва да измисли рецепта и да дава инструкции, а синът или дъщерята я изпълняват за 30 минути. Майките могат да се намесят в приготвянето, но това намалява времето им наполовина. Двете семейства готвят последователно.