Тон и половина газьол и 251 литра фалшив алкохол иззеха при спецакция плевенските полицаи

Изключително добра работа в екип реализираха ОД на МВР - Плевен и Прокуратурата в град Червен бряг

На 2 март 2016 година е проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и група за охрана на масови мероприятия при ОД на МВР - Плевен, съвместно със служители на Митническо бюро - Плевен и ТД на НАП - офис Плевен за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол.

В хода на акцията е извършена проверка в търговски обект и прилежащи постройки в град Койнаре. Установени са две пластмасови цистерни, съдържащи 1500 литра течност, наподобяваща газьол. От фирмата не са представили на проверяващите документи за произход и платен акциз на горивото. Съставен е протокол за извършена проверка от служители на Митническо бюро - Плевен.

Намерени са и 274 бутилки с различни етикети - стъклени и пластмасови - всяка с вместимост от 0.5 литър до 5 литра със спиртна течност, с общо количество 251 литра. Алкохолният градус, измерен с уред "Денситометър" е от 50 до 62 алкохолни единици. Етикетите на бутилките са от вносни марки - предимно уиски.

Случаят е поет от разследващ полицай от ОД на МВР - Плевен под надзор на районен прокурор от прокуратурата в Червен бряг. Образувано е досъдебно производство.