Поредна отлична изява на арт школа "Колорит" в национален конкурс

Животът

05-03-2016, 12:05

Снимка:

Арт школа "Колорит"

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Майя Ананиева: Ние носим колорита на нашата страна

В конкурса са участвали деца на възраст от 10 до 15 години от цялата страна

13-годишната Вaнина Петкова от арт школа "Колорит" - Плевен получи високо отличие от Петия Национален конкурс за ученическа рисунка "Пейзаж от моята България", провел се в град Троян. Награждаването на победителите в конкурса и откриването на Националната изложба по традиция се проведе на Националния празник на България - 3-ти март, в изложбената зала на Националната Гимназия за Приложни Изкуства "Проф. Венко Колев" в Троян.

На Ванина е присъдена Втора награда и участие в Националния пленер в Троян през месец април. Журито не е присъдило първа награда. На друго дете от школата Ерика Лишковска /14г./ е присъдена Почетна грамота и участие в пленера.

Още осем възпитаници на "Колорит" получават Специални грамоти. Това са Виктория Иванова, Ния Копчева, Милица Славкова, Християния Василева, Вяра Талева, Ани Арсова, Кристина Костадинова и Ив-Кристиян Недков.

Конкурсът се организира от НГПИ "Проф. Венко Колев" с подкрепата на Министерството на културата, СБХ, НХА и ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Това информираха от арт школа "Колорит".