Спартак в опасна близост до зоната на изпадащите след загуба в Разград

Лудогорец II постигна победа с 3:1 над тима на Роберт Петров

Лудогорец II победи с лекота Спартак (Плевен) в среща от 19-ия кръг на "Б" група. "Орлите" се наложиха с 3:1 при домакинството си в Разград и така задминаха спартаковци с една точка в класирането. Възпитаниците на Роберт Петров пък все по-застрашително приближават дъното на подреждането, записвайки втори мач без спечелена точка.

Първото полувреме премина при равностойна игра. Чунчуков от домакините имаше шанс да открие още в 5-ата минута, но Гаров изчисти топката. Плевенчани отвърнаха чрез удар на Антонов в 15-ата, но Аргилашки спаси. В 32-ата минута Александър Василев откри резултата за Лудогорец.

Второто полувреме започна по възможно най-лошия начин за Спартак. Смирнов в 50-ата и Чунчуков в 55-ата увеличиха преднината на Лудогорец - 3:0. Реакцията на Роберт Петров бе две бързи смени - Дангуров влезе на мястото на Васев, а В. Иванов замени Антонов. Ситуацията на терена обаче не се промени съществено. В 90-ата минута Спартак получи правото да изпълни дузпа и Григор Долапчиев направи загубата по-почетна.

На 12 март, събота, ще се състои 20 кръг на "Б" група, а в него възпитаниците на Роберт Петров ще посрещнат Литекс II на стадион "Плевен" от 15.30 часа. Двата тима са с по 20 точки и битката ще се окаже решаваща за това кой ще се откъсне поне за малко от опасната зона. Със същия актив точки е и съставът на Пирин (Разлог). Трите тима са съответно на 11, 12 и 13 място. Не е за пренебрегване и факта, че седмица след това на Спартак му предстои ново тежко гостуване - в Бургас на Нефтохимик.

Спартак започна в състав: Матев, Дяков, Радев, Гаров, Атанасов, Тодоров, Мицански, Антонов, Васев, Ц.Тодоров, Долапчиев.