До дни започва първото миене на града, ще се чистят Водната каскада и речните корита

Общината подготвя и документацията за предстояща обществена поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване

През втората половина на март ще започне първото за годината цялостно измиване на плевенските улици, стана ясно на оперативно заседание на ръководството на Община Плевен. "До тогава и всички улични шахти трябва да са изчистени. Предупредил съм фирмите, които изпълняват дейностите, да подготвят техниката и екипите си, за да отговорим своевременно на множеството сигнали на гражданите", каза кметът Георг Спартански.

Основно ще бъде почистена и Водната каскада, където след събраните през декември боклуци отново са натрупани отпадъци. Във връзка с влошаване на нормалния отток и предстоящите пролетни дъждове ще бъде извършена и инспекция на проводимостта на речните корита. Ще се разчистват и незаконни сметища, допъват от пресцентъра на местната управа.

Община Плевен подготвя и документацията за предстояща обществена поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване. "Договорите на фирмите, които извършват тази дейност, изтичат на 1 октомври. Добре е обаче процедурата да стартира още сега, за да може предвид евентуални обжалвания да приключи до есента и спечелилият поръчката да започне работа веднага след 1 октомври", мотивира се Спартански.