Футболна легенда от Кнежа катастрофира с 3,46 промила

След удара автомобилът продължил и спрял сам, а Илия Вълов е намерен облегнат и спящ на волана

Легендата на ЦСКА и бивш национален вратар Илия Вълов е катастрофирал пиян във Враца снощи, съобщава Sportal.bg. Вълов, който е родом от Кнежа, е шофирал личния си автомобил "Рено Сценик", когато се е блъснал в стойка за поставяне на указателни табели и знаци. При пристигането на пътните полицаи е направена алкохолна проба, като е отчетен резултат от 3,46 промила алкохол в кръвта.

Всъщност самите полицаи трябвало да се постараят доста, докато събудят заспалия на волана 54-годишен Вълов. След удара автомобилът продължил и спрял сам, а Вълчето е намерен облегнат и спящ на волана. За щастие, няма пострадали при инцидента, но колата е с доста щети.

От ОД на МВР Враца обявиха, че катастрофата е станала вчера след 16:40 часа на кръстовището на улиците "М. Орозов" и бул. "В. Кънчов" в града, а автомобилът е управляван от 54-годишния И.В.И.

Илия Вълов е участник на световното първенство в Мексико през 1986 г. и баща на футболиста Валентин Илиев, в момента състезател на румънския Университатя (Крайова).