ОбС - Плевен гласува отпускане на еднократна помощ от 300 лева

Средствата са за покриване на разходи, свързани с лечението на болен човек

Да бъде предоставена еднократна финансова помощ в размер на 300 лева на Бойко Бориславов Николов, това реши Общинският съвет на Плевен. Съветниците гласуваха решението на редовната февруарска сесия. Средствата са за покриване на разходи, свързани с лечението на лицето, информират от пресцентъра.

На свои редовни заседания, проведени през януари и февруари 2016 г., Постоянната комисия по „Здравеопазване и социална политика“ към местния парламент разгледа молбата за предоставяне на еднократна финансова помощ на Бойко Николов от гр. Плевен във връзка със закупуване на тунелизиран катетър „Hemoflow“ DBL на цена от 426 лв. Към молбата е била приложена епикриза от Клиниката по нефрология и диализа на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, от която е видно, че лицето е с хронична бъбречна недостатъчност, придружена с хроничен гломерулонефрит. Допълнително, по искане на Комисията, към документите е била приложена и фактурата за извършения разход по закупуването на катетъра в размер на 426,00 лв. с ДДС.

С оглед на представените документи ОбС - Плевен реши на Бойко Бориславов Николов да бъдат отпуснати средства за еднократно подпомагане в размер на 300 лв. Решението подкрепиха 33 съветници, против и въздържали се – няма.