Ирена Соколова в Плевен: Всеки един от вас може да бъде автор и съзидател на собствен бизнес

Информационна бизнес среща разясни възможностите, които дават европейските програми и проекти

Представители на бизнеса, местните власти, образователните и културни институции и неправителствени организации от Област Плевен присъстваха на бизнес форум, иницииран от ЖЕНИ ГЕРБ. Специални гости на събитието бяха Ирена Соколова – народен представител в 43-то Народно събрание и Председател на ЖГЕРБ и Елза Григорова – Програмен директор на Дирекция „Европейски програми и проекти“. Домакин на събитието бе областният управител на Плевен Ралица Добрева, която откри форума, приветствайки участниците. Госпожа Добрева изрази задоволството си от силния интерес, проявен към бизнес – форума и благодари на народния представител и председател на ЖЕНИ ГЕРБ Ирена Соколова за изключително полезната инициатива.

„Всеки един от вас може да бъде автор и съзидател на собствен бизнес, който да съответства на неговата лична амбиция и намерения. Целта е всеки да се ориентира добре във възможностите, които дават европейските програми и проекти. Не бива да се ограничаваме само в тях, защото имаме възможности за директно кандидатстване в Брюксел. Знаете, че има множество програми, в които релевантни организации в съучастие с още няколко европейски страни могат да получат директно европейско финансиране. Има програми, които са абсолютно безвъзмездни и престои да се отворят всеки момент. Има програми, които текат и техните колове са през няколко месеца. Всеки един от вас ще намери програма, по която да кандидатства”, каза народният представител Ирена Соколова. Тя подчерта, че от януари месец, по инициатива на ЖЕНИ ГЕРБ и съвместно с Елза Григорова – програмен директор на Дирекция „Европейски програми и проекти” такива срещи се провеждат в различни градове в страната.

Πpoгpaмният диpeĸтop нa диpeĸция „Eвpoпeйcĸи пpoгpaми и пpoeĸти” Eлзa Гpигopoвa пpeдcтaви пoдpoбнo ycлoвиятa и cpoĸoвeтe зa ĸaндидaтcтaвaнe, и cпeцифиĸaтa нa вcяĸa oпepaтивнa пpoгpaмa. Cpeд aĸцeнтитe бяха paзяcнявaнe нa oбocнoвĸaтa и нeoбxoдимocттa oт peaлизиpaнeтo нa дaдeн пpoeĸт, oпpeдeлянeтo нa oбщa и cпeцифични цeли, цeлeви гpyпи, пpoдължитeлнocттa нa пpoeĸтa и плaн зa изпълнeниe. B paмĸитe нa инфopмaциoннoтo cъбитиe г-жа Григорова се фокусира на отворени в момента директни повиквания от Брюксел и след това започна активна дискусия по възможностите за кандидатстване за финансиране чрез оперативните програми на ЕС. Това информираха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.