Ани Цолова и Печенката идват за финалния концерт на "Фортисимо Клас 2016" в Плевен

Спектакълът ще е на 22 април, диригент ще бъде маестро Максим Ешкенази

Разград, Шумен, Пловдив, Плевен, Видин, Русе и София ще са градовете, в които ще се проведат финалните концерти на "Фортисимо Клас 2016", програмата, която за пета поредна година се провежда в часовете по музика на паралелки от 4-ти клас, по време на които професионални класически музиканти запознават децата с 9-те основни симфонични инструмента - цигулка, виолончело, контрабас и китара, флейта и кларинет (обой), валдхорна (фагот) и тромпет, барабани.

Всички концерти ще са с начален час 11:00 и техен диригент ще бъде маестро Максим Ешкенази, с изключение на Русе, където ще дирижира маестро Найден Тодоров. В зала "България" в София на 30 март на една сцена ще се качат музикантите от Софийската Филхармония, със специалното участие на Печенката, а водещ ще бъде Юлиан Вергов. В Разград концертът ще се проведе на 13 април в "Театрално-музикален център" - Разград. Там ще видим Крисия, а водещ ще бъде Виктор Николаев. Фортисимо клас в Шумен ще бъде на 14 април в концертна зала "Венета Вичева", където в ролята на водещ ще влезе Стефан Рядков, а на сцената отново ще бъде Крисия.

В градовете Пловдив, Плевен и Видин ще пее Печенката. Под тепетата концертът ще бъде на 20 април в Държавната Опера с водещ Сашо-Сано. На 22 април в Драматичен театър Плевен водещ ще бъде Ани Цолова. "Фортисимо Клас" ще приключи в Симфониета Видин на 19 май с водещ Деян Донков.

"Вярвам, че ако в България се слуша класическа музика, страната ни ще бъде едно по-добро място за живеене. Тя учи на дисциплина и предразполага хората да бъдат по-толерантни. Надявам се, че успяваме да запалим младите хора с нея. За поредна година искам да благодарим за изключителната финансова подкрепа на фондация "Америка за България", споделя Хари Ешкенази, директор на Фортисимо Клас.