Баскетболният Спартак ще прави трети опит да спре Рилецо

И двата отбора ще искат победата, тъй като през миналата седмица регистрираха загуби

Днес от 18 часа Рилски спортист приема плевенския Спартак в мач от 21–ви кръг на Виваком НБЛ. И двата отбора ще искат победата, тъй като през миналата седмица регистрираха загуби при гостуванията си съответно в Ботевград и Варна.

През този сезон тимовете на Рилски и Спартак се срещнаха два пъти до този момент, като и в двете срещи победител излезе самоковският отбор. Плевенчани обаче не трябва да бъдат подценявани, защото през тази година момчетата на треньора Александър Дяковски показват сериозно израстване и в не един двубой успяха да затруднят противниците си, намиращи се на по-предно място в класирането от тях. В щаба на Рилецо обаче вероятно са си взели поука от недоброто представяне миналата събота и сега едва ли играчите на Барчовски ще си позволят отпускане, което да стопи шансовете им до нула за влизане в тройката преди плейофите с оглед доброто представяне на конкурентите от Берое в лигата до момента, отбелязват в клубния сайт на самоковлии.

Дали ще могат да поднесат изненада и срещу носителя на Купата на страната или момчетата на Росен Барчовски ще се справят с поредното предизвикателство, ще стане ясно около 20 часа, когато би трябвало да завърши мачът между Рилски спортист и Спартак Плевен.