Митьо Пищова пак на легло - докторите в Плевен установили, че сакатлъкът е голям

Търновецът има счупен лумбален прешлен, който трябва да се циментира

Известният в цялата страна бохем Митьо Пищова е изправен пред угрозата да дочака края си на легло. Димитър Маринов, както е истинското име на едрогабаритния колорит, лежи вече трети месец неподвижно, а от залежаването мускулите му са започнали да атрофират, информира вестник "Шоу".

Преди месец Пищова се потрошил – счупи лумбален прешлен, а за да го оперира, са му нужни 4000 лева. Никой обаче не дава и пукнат грош, за да помогне на бившия бохем №1 на Търново.

"Продължа ли да лежа, мускулите ми ще атрофират и ще остана инвалид – сподели със сълзи на очи Пищова. – Никой не иска да ми даде и 5 стотинки да циментират лумбалния ми прешлен. Заради него не мога да ставам от леглото. Идват синът ми и двама-трима приятели, които ми помагат да влеза в проходилката и с нея се движа криво-ляво. Сам не мога да мръдна на сантиметър”.

Пищова се контузил, след като се подхлъзнал на стъпалото на входната врата и паднал като круша на рождения ден на детето на свой приятел. Въпреки че адски го боляло, се надигнал и отишъл на конкурс за красота в Стара Загора. Гърбът му бил блокиран с инжекции за обезболяване и куцук-куцук, се справил. Болките обаче станали непоносими и Пищова се принудил да отиде на скенер в Плевен. Докторите установили, че сакатлъкът е голям – има счупен лумбален прешлен, който трябва да се циментира. Операцията щяла да струва 4 хилядарки, с които обаче търновецът не разполага, тъй като цял живот е живял на широко. В същото време разноските за лекарствата му за сърцето, диабета и подаграта са 300 лв. на месец.

"Тъкмо се бях възстановил, 6 месеца обикалях по болници, щях да умра и ето - пак съм на легло”, споделя Митьо пред "ШОУ".