Спартак на дъното след драматична загуба от Литекс в Плевен

Играч на оранжевите бе и голмайстор, и вратар

Отборът на Спартак (Плевен) допусна трета загуба от началото на пролетния дял на шампионата. На градския стадион възпитаниците на Роберт Петров отстъпиха на Литекс с 1:2 и определено трябва да съжаляват, тъй като изиграха последните 15 минути на срещата с човек повече.

През първата част футболистите на Любо Пенев надиграха домакините, но на два пъти Иван Горанов и веднъж Кирил Десподов пропуснаха да реализират. Това стори Густаво Кулма в 33-ата минута, когато вкара с изстрел от ъгъла на малкото наказателно поле.

След почивката Спартак заигра по-добре, но в 70-ата минута Литекс вкара втори гол. В 70-ата минута Теодор Михайлов игра с ръка и Иван Горанов покачи на 2:0 след точно отсъдена дузпа.

Само пет минути по-късно плевенчани върнаха един гол след гол от дузпа на Григор Долапчиев. Нападателят се откъсна сам срещу Евгени Александров, който го фаулира и реферът Петър Кирилов посочи бялата точка. За нарушението пък стражът на оранжевите получи директен червен картон. Любо Пенев обаче бе извършил трите смени и на вратата застана голмайсторът Иван Горанов, който не успя да спаси шута на Долапчиев.

До края на срещата Спартак се изнесе в по-предни позиции, а пред резервата Кристиян Кирилов се откриха две добри възможности за изравнително попадение, но и в двата случая той не уцели топката, пише "Спортал". Така Литекс удържа крехката си преднина с човек по-малко и постигна втора поредна победа в "Б" група, след която ловчанлии се измъкнаха от зоната на изпадащите.

Спартак пък се закотви сред опасните места, на 13-та позиция, с 20 точки. Следващата седмица тимът гостува на Нефтохимик в Бургас.