Отец Паоло Кортези дари 1600 лева за "топъл обяд" на 19 беленчани

Католическият отец дарява пари на Община Белене за втори път

1596 лв. дари отец Паоло Кортези на Община Белене за предоставяне на "топъл обяд" на 19 крайно нуждаещи се граждани от Белене, съобщават от общинската администрация. Помощта е за лица и семейства на месечно подпомагане, с доход по-нисък от диференцирания минимален доход; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; неосигурени, самотно живеещи лица с децата си; самотно живеещи лица, получаващи минимални пенсии/за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, социални и наследствени пенсии/; скитащи и бездомни лица.

Средствата са предадени с договор за дарение от името на Никополска католическа епархия, енория Белене, църква "Рождение на Блажена Дева Мария”. Те ще стигнат за покриване на разходите за храна на местния социален патронаж за периода 1 март – 30 април.

Отец Паоло Кортези прави втори благотворителен жест към бедните жители на града. През декември м.г. той дари на Община Белене 1558,00 лв. отново за осигуряването на "топъл обяд" на 19 лица за периода 4 януари 2016г.-29 февруари 2016 г.